Căteva sfaturi pentru a feri mașina de rugină

Căteva sfaturi pentru a feri mașina de rugină

Pentru a ne bucura de performanțele și confortul mașinii pe care o conducem, este important ca periodic să efectuăm anumite verificări.

Rugina nu numai că dă un aspect neplăcut mașinii Dvs., dar, pe măsură ce trece timpul va ajunge să se extindă și mai tare. Trebuie să îndepărtați imediat urmele de rugină pentru a preveni împrăștierea ruginii.

Fiecare dintre noi dorim să avem o maşină cât mai sigură şi într-o stare cât mai bună, chiar dacă nu mai este ca „scoasă din vitrină”.

Mașina trebuie spălată o dată la două sau patru săptămâni în ­funcţie de locul în care aceasta este parcată dar şi de condiţiile meteo. Trebuie să avem grijă la excrementele păsărilor care, dacă nu sunt imediat îndepărtate de pe caroserie, pot deteriora vopseaua.

Dacă maşina Dvs. prezintă o zgârietură mică pe caroserie, trebuie examinată şi reparată cât mai repede pentru a preveni instalarea ruginii. Dacă zgârietura este adâncă, suprafața trebuie șlefuită şi tratată cu produse de calitate înainte de vopsire.

Este recomandat acoperirea maşini cu o husă, în cazul în care mașina nu este ținută în garaj şi dacă nici nu este folosită foarte des.

În cazul în care sunteți proprietarul unei maşini foarte vechi, cu foarte mulţi kilometri la bord, întreţinerea autoturismului trebuie să fie mult mai atentă.

Aveți grijă, dacă nu faceți reparațiile la timp, plătiți dublu.