Pașii de pregătire înainte de vopsire

De ce se aplica emailul acrilic?

Fiind profesionist, știm că obligația fiecărui vopsitor este să ofere servicii de înaltă calitate, la un preț rezonabil și într-un interval de timp bun.

Îndoiturile, zgârieturile și rugina trebuie să dispară fără nici o urmă. Părțile revopsite trebuie să aibă o suprafață fină și netedă. Culorile trebuie să se potrivească perfect.
Și de aceea o bună pregătire este olbigatorie.

În acest ghid, prepararea implică degresarea, șlefuirea și umplerea cavităților, chituirea. Dar, din moment ce acestea implică 30% din timpul reparațiior, sunt bazele unei aplicări de vopsea ca la carte.

Doar ultimul strat de vopsea nu poate îmbunătăți calitatea finală a lucrului.

Veți vedea în timp ce continuați să citiți… ceea ce se află dedesubt contează.

1. Degresarea – Totdeauna degresați suprafața care trebuie reparată, înainte să începeți orice tip de șlefuire. Astfel se elimină orice urme de ceară, grăsime, smoală etc. În caz contrar, acestea se pot impregna în materialul care trebuie reparat și poate să cauzeze probleme mai târziu cum ar fi ochi de peşte, aderenta scăzuță sau pierderea luciului.

2. Șlefuirea – De obicei se folosește un disc de șlefuit pe suport de fibră vulcanizată P36 pentru a îndepărta orice urme de vopsea de pe suprafață. Totuși, rolul principal al discului P36 este să înlăture urme de metal cum ar fi urmele de suduri și rugină. Când acesta este folosit pentru a îndepărta vopsea, urmele mai adânci rezultate în urma șlefuirii va implica mai multă muncă pentru a scăpa de ele.

3. Chituirea  - În multe cazuri este nevoie si de chit. Chituirea corectă vă va scăpa de efort în plus, risipă de timp și materiale. Greșeala cel mai des întâlnită în astfel de cazuri este folosirea unui chit pe bază de polyester, și care ar trebui evitată cu orice preț.

4. Șlefuirea dupa chituire – Chiar dacă chitul a fost corect aplicat, mai pot apărea imperfecțiuni, ca urmare suprafața care a fost șlefuită poate rămâne cu urme de zgârieturi în cazul în care s-a folosit o hârtie abrazivă cu o granulație mult prea mare. Dar dacă se respectă ordinea folosirii tipurilor de hârtie abrazivă pentru șlefuirea finală, la sfârșit, suprafața va rămane netedă și fină, pregătită pentru vopsire.